Boendeinformation

Allmänna utrymmen

Alla hyresgäster ska känna sig trygga i sitt hem och i fastigheten. Vi ansvarar tillsammans för de lokaler och utrymmen som finns i bostadsområdet. Därför är det bra med gemensamma regler:

Trapphus

Enligt lagen om skydd mot olyckor får ingenting förvaras i trapphuset eller loftgång. Tänk på brandfaran och att ni genom att placera saker där hindrar utrymningsvägarna vid en eventuell brand i er bostad. När det händer olyckor eller om någon blir sjuk måste utryckningspersonal och ambulanspersonal snabbt komma fram.

För att undvika att obehöriga vistas i trapphusen, tänk på att inte ställa upp portar och dörrar. Stängda och låsta dörrar minskar risken för stöld och skadegörelse.

Tvättstugor

Att få börja sitt tvättpass i en ren tvättstuga handlar om ömsesidig respekt mellan er och era grannar. Vid fel på maskinerna kontaktar ni Hernö Fastigheter via felanmälan.

  • Boka tid & respektera bokade tvättider. Håll tiderna. Det ska vara tyst vid kl 22.00
  • Håll rent för allas trivsel! Rengör maskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum. Sopa och torka golvet. Tomma förpackningar Tar ni med er & slänger hemma eller på återvinningsplats. Glöm inte rengöra filtret i tumlaren!
  • Tvättkorgar & städredskap ska stanna i tvättstugan.
  • Säck & lås. Se till att lamporna är släckta och fönstren är stängda när tvättpasset är slut.
  • Det är inte tillåtet att tvätta stora mattor i maskinerna. Det är heller inte tillåtet att färga kläder då det finns en risk att kläderna förstörs under nästa tvättpass.

Felanmälan

Märker ni att något inte fungerar runt eller i fastigheten vill vi att ni kontaktar oss så vi har möjlighet att åtgärda felet så snart som möjligt. Det kan handla om att en lampa i trapphuset inte fungerar eller att en ledstång sitter lös eller att utomhusskötseln inte är okej. Vi vill veta när det är något som gnager i er.

En icke akut felanmälan mailar ni enklast in till felanmalan@hernofastigheter.se eller fyller i formuläret längst ner på startsidan eller tryck HÄR. Vid akuta ärenden kan ni ringa 010- 17 82 825

Störningar

Upplever ni störningar i fastigheten av andra hyresgäster får ni gärna meddela oss detta. Mellan kl 22.00 och 7.00 ska ni som hyresgäst inte bli störd av era grannar. Ni känner själva när en grannes beteende blir störande och det finns ingen “gräns” för hur många gånger grannen har stört er innan ni kan kontakta oss.

Bästa sättet att meddela oss en störning är via mail då det är bra att få informationen skriftligt. Mailet skickar ni till info@hernofastigheter.se

 

Mina sidor Boende

För att registrera er på Mina sidor behöver ni ditt objektsnummer. Objektsnumret hittar ni på erat hyreskontrakt eller på er hyresavi.

För att logga in på Mina sidor behöver ni skapa ett konto. Det gör ni genom att trycka på länken nedan.

 

Registrera dig här!